csibe-babuci2
Menü
 
Elvesztem/megtaláltak
 
Napló
 
Képtárak
 
Ajándéktár
 
Pörgő-forgó
 
Új ajándéktár
 
Toplista
 
Más kutyafajták

Kedves Barátaink oldalain megismerkedhetsz mindenféle kutyfajtával.

(Ha a bannerre/buttonra kattintasz, a kíválasztott oldalra lépsz.)

Boxer:

Masztiff jellegű, bár azoknál finomabb alkatú, kevésbé masszív fejű, kecses, mozgékony állat. Jellegzetessége az ún. "előreharapás", azaz az alsó metszőfogai előbbre állnak a felsőknél. Félelmet nem ismerő, elszánt, de ugyanakkor játékos, nem ritkán túláradó természetű. Harcias külleme ellenére számos országban megbecsült vakvezető kutya.

Mai alakját német tenyésztők alakították ki Münchenben, az 1850-es években angol bulldog és Bullenbeisser masztiff keresztezésével. (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

 

A képen barátunkat, Mazsit látod:         

 

Mazsi3k

Az általunk ajánlott oldal:

(Mazsi oldala)

Briard

A brie-i juhászkutya nagy termetű, izmos állat, Észak-Európa egyik legrégebbi juhászkutyája. Annak ellenére, hogy elszántan védelmezi a rábízott nyájat, barátságos és könnyen nevelhető, nagyon szereti a gyerekeket.

Izmos fellépítésének köszönhetően futása könnyed, szinte suhan a talaj fölött. 

A képen barátunkat, Dézy-t látod:

Az általunk ajánlott oldal:

Francia bulldog

 

Kis termetű, zömök testű, nagy fejű eb, jellegzetes denevérfülekkel. Angol rokonánál lényegesen kevesebb örökletes ártalomtól szenved.

A Franciaországba került, törpe méretű angol bulldogokból alakult ki a XIX. században. (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

 

A képen Darky látható. 

Az általunk ajánlott oldal:

 

(Darky oldala)

(Vincent oldala)

Pit Bull

Zavarban vagyunk, mert a Kutyahatározóban nem találtunk pitbullt. Találtunk bullmasztiffot és bullterriert, de egyik sem az igazi. Az általunk ajánlott oldalon azt olvastuk, hogy a Pit Bullterrier az egyik legfélreismertebb fajták közé tartozik. Ő ugyanishíre ellenére - tökéletes és mérhetetlenül odaadó családtag. Kifejezetten rosszul tűri a magányt, imád a szerettei között lenni. Istenként tekint gazdájára, és bár feltétel nélkül teljesíti minden akaratát, mégis szabadabb gondolkodású, mint az ismert munkakutya fajták. Nagy mozgás igényű, állandóan feladatra, játékra kész kutya. Méretéből eredően lakásban is tartható. Nevelése határozott kezet kíván. Megtalálhatjuk a különleges kommandók terrorista elhárítójaként, kábítószer kereső kutyaként, testőrként, katasztrófa mentőként, de ott van az ügyességi akadály, a különböző Power versenyeken épp úgy, mint a sérültek, idősek terapeutájaként.

 

Az általunk ajánlott oldal:

1175265049

Puli:

Jellegzetesen hosszú, dús és sűrűvszőrzete nemezesedik. Vérbeli terelőkutya, hűséges társ. Hosszú szőrének zsinórokba kell rendeződnie.

Ázsiai eredetű fajta. Valószínű tibeti ősöktől származik. Hazánkban nyáj- és házőrzőként tartják, de máshol intelligenciája, engedelmessége folytán a rendőrségnél is alkalmazzák. (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

 

A képen Legjobb Barátunk egyik puliját, Sutyit látjátok.

 

Meleg van!

Az általunk ajánlott oldal:

hungariapuliklub2 

(Hungária Puli Klub oldala) 

(Pumivilág)

Spicc

A spiccek között van német spicc, pomerániai spicc. A német spiccek között van nagy, közép is törpe. A német spicc pofija kissé rókaszerű, fedőszőrzete hosszú, erős szálú, aljszőrzete sűrű és lágy. A fajta ősei valószínű a vikingekkel kerültek a mai Hollandia és Németország területére. Éber természete miatt a német tanyák nagy becsben tartott jelzőkutyája, de kitűnő társ is.

Barátunk képe: 

Az általunk ajánlott oldal:

Tacskó:

Német eredetű, Basset típusú kutya. Teste normális, csak a végtagok rövidek, amely kezdetben mutáció révén jött létre. Nagyon kedvelt fajta egész Európában. Van hosszú-, selyem- és szálkásszőrű. Mozgékony, eleven, bohókás megjelenésű, csillogó, értelmes tekintete sok szimpátiát vonz. Könnyen tanul, gazdájához ragaszkodó. Minden zajra figyel, ugatással reagál.  (Forrás: A kutya. Szerk.: dr. Sárkány Pál).

Az általunk ajánlott oldalak:

Domcsy oldala

 

Morzsi oldala

 Tibeti spaniel:

  

A spániel név eléggé megtévesztő, hiszen ez a fajta a pekingi palotakutya rokonsági körébe tartozik. Ez tükröződik megjelenésében is, bár arcorri része hosszabb, szőrzete sokkal rövidebb. Élénk, ragaszkodó, temperamentumos állatok.

Ezek a feltűnően értelmes állatok a tibeti kolostorok lakói voltak, és állítólag a szerzetesek imamalmait is hajtották. (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

 

A képen Manót láthatjátok. 

Az általunk ajánlott oldal:  

(Mano oldala)

Tibeti terrier:

Kis termete ellenére őshazájában, Tibetben mind a mai napig használják nyájőrzésre. Nem valódi terrier, megjelenése is sokkal inkább emlékeztet egy kisebb óangol juhászra.

Az első párt Európába, pontosabban Nagy Britanniába dr. Greig hozta az 1930-as években. A mai példányok többsége ezekre az ősökre vezethető vissza. (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

Az általunk ajánlott oldal:

(Rozsdás Halász kennel portálja)

Uszkár:

Az uszkár őse a barbet, ez a kitűnő ősi vadász. Közmondásosan hűséges, páratlanul kedves, vidám, játékos. Nagyon tanulékony, intelligens. Kiváló képességei, szeretreméltósága miatt gyorsan elterjedt az egész világon. Feje eléggé száraz, koponyája eléggé szűk. Orrháta egyenes vonalú. A szem mélyenülő, tekintete értelmes, csillogó. Füle hosszú. Testének hossza meghaladja a magasságot. Háta egyenes vonalú, a far magasságának egyenlőnek kell lennie a mar magasságával. Farkát felére csonkítják. 

Az általunk ajánlott oldal:   

 Portré

Happy oldala

Yorkshire terrier:

Apró termetén kívül legfeltűnőbb sajátossága hosszú, földig érő, selymes szőrzete. Színe tarkójától a füle tövéig acélkék, mellkasán, arcorri részén, fülén és lábain pedig cserbarna. Élénk kutyuska, mely jártában olyan benyomást kelt mintha gurulna, mivel szőrzete eltakarja lábait.

Yorkshire-i bányászok tenyésztették ki az elmúlt száz évben a Skye és a Dandie Dinmont terrier, valamint a máltai selyemkutya keresztezésével.  (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

Az általunk ajánlott oldal:

 

     

(Rencsy oldala)  

kev11

 (Kevin oldala - a képen: Kevin)

(Zeno oldala)

(Csoki és Maszat oldala)

Vizsla:

A rövid szőrű, magyar vizsla középtermetű, első pillantásra is karcsú, izmos, mozgékony állat. Sima, vékony, fényes szőrzete erős állú. Színe sárgás vagy aranybarna. Kitűnő mindenes vadászkutya. Felkutatja, jelzi és elhozza a vadat. Bármilyen terepen, mocsarakban is használható. Népszerű kedvenc. Sok mozgást és foglalkozást igényel.  

Régi magyar vadászkutyafajta. A honfoglaló magyarok által behozott kutyák lehettek az ősei. A Kárpát-medencében őshonos vadászkutyák, így az erdélyi kopó mellett, török fajták is szerepelhetnek a vérvonalában. A XX. században pointereket és német vizslákat is bevontak a tenyésztésbe. (Forrás: David Alderton: Kutyák.) 

 

A képen barátunkat, Zsuzsit láthatod.

Az általunk ajánlott oldalak:

Zsuzsi néni napjainkban 1

(Zsuzsi oldala)

(Vizsluszok)

West highland white terrier (Westie)

Mint angol neve is mutatja, a skót felvidékről származó, fehér színű terrierfajta. Feje kissé rókaszerű, stopja kifejezett.

A skót terrierfajták valószínűleg egyetlen közös ősre vezethetők vissza. A fajtát Poltalloch terrier néven mutatták be először. Kialakítása egy neves kutyatenyésztő, Malcolm ezredes nevéhez fűződik. (Forrás: David Alderton: Kutyák.)

 

Az általunk ajánlott oldalak:

(Fruzsy oldala)

(Westie-westie - Angi oldala)

Wendy, egy helyes kis westie-lány oldala, aki barátokat keres. 

Fejlec

Marci oldala

Pomi oldala

Mazsi és Dani oldala

  

És egy kedves kis keverék,

aki nagyon szereti a barátait.

Itt pedig sok kutyáról olvashatsz:

(Viki oldala)

(Szmunyi oldala)

loncifej

(Lonci kutyás honlapja)

(Lylla oldala)

dogspage

(Dogspage)

Sok érdekességet találsz kutyákról és macskákról

Csepeki oldalán:

Heni oldalán:

Szasz22 oldalán:


samp1e3e23c299685e5f

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Segítő kezek
 
Barátaink
 
Fotópályázat
 
Köszöntők
 
Vissza az oldalunkra

csibebabuci

csibefejlec

 

 
Impresszum

Tartalom:

© csibe-babuci.gportal.hu

Fejléc és welcome tábla:

© csibi

Nyitókép:

© potyikutyus.gportal.hu

 
Bannerünk

 

csibebabuci9f1d2

Fejlec

 
Cursor
 

DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.